5 Temel Unsurları için Yangın merdiveni kapısı
5 Temel Unsurları için Yangın merdiveni kapısı
Blog Article
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni imal eylemek ve montajını ika etmek binaların yangından korunması karınin elzemdir.
Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bunu hazırlamak bâtınin yaylı menteşeler kullanılması yerinde bileğildir, kanat yüzey yerı ve ağırlığına göre kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.
Toplum beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i okumak yürekin tıklayın.
Yangın merdiveni bapları, yangın çıktığında binalardaki insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini hazırlamak üzere kullanılan özel tasarımlı baplardır.
Yangın merdiveni kapısı, binada süregelen yangınlarda insanoğluın hızlı ve sağlıklı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlayıcı kapılardır. Spontane kapanan mekanizmaları ile her çışitatan sonrasında emin intikali sağlayıcı yangın merdiveni kapısı, gerekli standartlara mütenasip olarak yapım edildiği dönem uzun müddet bakım verebilmektedir. Elbet falmlarının nizamlı gestaltlması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.
Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Yangın merdiveni kapısı yararlanmaında ilgi edilmesi gereken ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem kârlevinin yitirilmemesi ciğerin hem bile merdivenin yalnızca amacı dâhilin kullanılabilmesi dâhilin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.
Yangın bapsı fiyatları rekabetin artmasıyla tüketiciyi sevindiren durumlara gelmiştir. Müşterilerimizin Yangın kapısı fiyatları güçlü iş evetşantısında yangın bapsı fiyatları derdi olmasın diyerek oldukça duygun davranıyoruz.
Memur servis merdivenlerinin ferahliği en az 65 cm olmalıdır. Faik katlı binalarda yangın merdiveni genişliği en azca 90 cm, kaçış yolu enliliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve hep binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı degajeliği 120 cm'den azca olmamalıdır.
Bu da müstacel durumlarda elan bir küme insanın hızlı bir şekilde tahliye edilmesini sağlar. Merdivenler başkaca ergonomik düşüncemlara sahip olup, kullanıcıların kolaylıkla inebilmeleri kucakin basamaklarında kaymaz yüzeylere ve muhakkak tutacaklara sahiptir.
Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa da yalnızca hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü amerikan bar yahut benzeri bir oluş bulunmalıdır.
Özellikle içli ve giranbaha materyallerin olduğu odaların kapılarının muhakkak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Yangın merdivenlerinin yerinde oylumluliğe ve tavan yüksekliğine mevla olması önemlidir. Umumiyetle, bir yangın merdiveni en az 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da yaraşır boyutlarda olmalıdır.
Her çağ muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir eşya, möble yahut değişik bir mânia bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.